Over Nordkapp Coffee en Jasper Overdevest

Over Nordkapp Coffee

 

Nordkapp Coffee is een ambachtelijke branderij in Utrecht, gevestigd in de creatieve hotspot Vechtclub XL. In 2001 ging oprichter Jasper Overdevest op expeditie met zijn Honda C90 brommer, van Utrecht naar de Noordkaap. In 2015 opent Jasper Nordkapp Coffee, waarmee hij anderen mee op expeditie neemt, op weg naar toffe koffie van hoge kwaliteit.

Jasper heeft in de afgelopen 10 jaar een zeer brede ervaring in de koffie opgedaan, van kleinschalige barista activiteiten tot de marketing van internationale koffieproducten, gebrand in een van de grotere Europese industriële koffiebranders. Hij is actief geweest als barista, baristatrainer, marketeer, productontwikkelaar, productspecialist en als jurylid bij diverse SCA wedstrijden.

Die ervaring is uniek en geeft Norkapp Coffee de brede kennis van de markt waardoor iedere horecaondernemer die zoekt naar kwaliteit zich thuis voelt.

 

Duurzaamheid

Ik probeer zoveel mogelijk koffie transparant aan te kopen, dat betekent dat ik weet wie de koffieboer is die de koffie verbouwd en dat het duidelijk is hoe de tussenhandel verloopt. MVO organisaties als fairtrade of bio zijn helaas niet echt ingesteld op de kleinschaligheid van mijn bedrijf. Op mijn verpakkingen vind je dus geen ‘stickers’ van dit soort organisaties. Het kan echter wel goed zijn dat de koffieboerderijen die de koffie verbouwen zelf wel gecertificeerd zijn door deze organisaties.

 

Ik ben te bereiken via de Contact pagina.

Daarnaast kan je professioneel een verbinding leggen via mijn Linkedin profiel.