Onze koffieketen

De Koffieboer

De koffieboon is eigenlijk het zaadje van de koffiebes. De koffieboer verbouwt de koffiestruiken en oogst de bessen als deze mooi rijp zijn. Oorsprong, variëteit en verwerking (washed, honey of natural) bepalen de smaak.

De Koffiehandelaar

In onze ideale wereld krijgen alle koffieboeren een eerlijke prijs, gebaseerd op de kosten die ze moeten maken en de kwaliteit van de koffie. Wij kopen altijd via handelaren die de waardeketen zo transparant mogelijk maken.

De branderij

In Utrecht branden we wekelijks onze koffie. Tijdens het branden worden de bonen bruin en ontwikkelen ze hun ‘koffiesmaak’. We streven naar een volle, ontwikkelde koffie met voldoende  herkenbare oorsprongs-smaak.

Machines en training

De smaak van een kop koffie wordt bepaald door veel factoren. Naast de koffiebonen zijn de machines én de kennis van het proces heel belangrijk. Onze afnemers ondersteunen we  met de juiste machines en trainingen zodat elk kopje Nordkapp koffie goed gezet wordt!

Langsbrengen

We komen de koffie wekelijks persoonlijk bij onze horecaafnemers in Utrecht langsbrengen. Een mooie kans om gelijk even bij te praten, mee te kijken naar de afstelling van de machine of om andere koffievragen te beantwoorden.

Onze afnemers

We zijn trots op onze afnemers. Samen zorgen we ervoor dat steeds meer mensen in Utrecht en omgeving kunnen genieten van een heerlijke kop koffie.