Over Nordkapp Coffee en Jasper Overdevest

Nordkapp Coffee

Nordkapp Coffee is de koffiebranderij van Jasper Overdevest. In de VechtclubXL in Utrecht brand ik wekelijks lekkere en mooie koffie’s waar ik zelf enthousiast van word. In mijn assortiment vind je toegankelijke blends voor dagelijks horeca gebruik maar ook speciale koffie’s die maar beperkt leverbaar zijn en een meer uitgesproken karakter hebben. Ik brand mijn koffie’s licht tot medium om de specifieke smaakelementen van de koffiebonen mooi naar voren te laten komen.

Duurzaamheid

Ik probeer zoveel mogelijk koffie transparant aan te kopen, dat betekent dat ik weet wie de koffieboer is die de koffie verbouwd en dat het duidelijk is hoe de tussenhandel verloopt. MVO organisaties als fairtrade of bio zijn helaas niet echt ingesteld op de kleinschaligheid van mijn bedrijf. Op mijn verpakkingen vind je dus geen ‘stickers’ van dit soort organisaties. Het kan echter wel goed zijn dat de koffieboerderijen die de koffie verbouwen zelf wel gecertificeerd zijn door deze organisaties.

Jasper Overdevest

Ik heb in de afgelopen 10 jaar een zeer brede ervaring in de koffie opgedaan, van kleinschalige barista activiteiten tot de marketing van internationale koffieproducten, gebrand in een van de grotere Europese industriële koffiebranders. Ik ben actief geweest als barista, baristatrainer, marketeer, productontwikkelaar, productspecialist en jurylid bij diverse SCAE wedstrijden.

Ik ben te bereiken via de Contact pagina.

Daarnaast kan je professioneel een verbinding leggen via mijn Linkedin profiel.